Forskning på adferd og "Hvorfor vi gjør som vi gjør..." - er blitt mer viktig for å bedre resulatene i en orgnisasjon.

Sammen med fagnettverket MARSHMALLOW - har vi satt "Adferd" som det viktigste grunnlaget for varige forbedringer av prestasjonene og effektiviteten i en organisasjon. (www.marshmallow.no)

Dette har vi utviklet ulik metodikk på, med støtte i forskningen - hvor "Adferdsøkonomi" har blitt et stort tema de siste 15-20 årene.

Sammen med

  • Oslo Metropolitan (Tidligere Høgskolen i Oslo/Akershus) og prof. Ingunn Sandaker, som kanskje er det største fagmiljøet i Norge på Adferdsvitenskap

har vi jobbet ut metoder for adferds- og forbedringsmålinger basert på ytterligere forskning rundt "Hvorfor vi gjør som vi gjør", med støtte fra forskning fra blant annet vinnere av Nobels Økonomipris

  • Daniel Kahneman, prof. i psykologi, som fikk prisen i 2003 for temaet "Thinking fast and slow" - om hvordan hjernens beslutningssystemer faktisk er bygd opp
  • Richard Thaler - også prof. i psykologi som fikk prisen i 2017 for "Hvordan skape en kontekst/jobbsituasjon, hvor det å gjøre endringer er mer lønnsomt/effektivt enn å ikke gjøre ønskede endringer". Denne forskningene er basert på Kahneman's funn om hjernes styringssystemer.
  • Prof. Psyk. Anders Ericsson - som har forsket på "Hvorfor blir de beste best"? Han er også "gudfaderen" til begrepet 10.000-timers regelen, som gjennom forskning viser at de som øver mest, og mest bevisst - blir de beste !
  • Prof. Psyk. Carol Dweck - som har forsket på hvordan skape utviklende kulturer, gjennom hvordan din adferd er opp mot endringer og hva skaper motivasjon hos den enkelte og team. Carol Dweck har jobbet spesielt med store organisasjoner som Microsoft for å øke produksjonen på en måte skaper entusiasme og engasjement.

 

På dette grunnlaget har vi i Marshmallow nå 2 ganger arrangert "Adferdskonferansen" - både i 2018 og nå i 2019, med temaene:

  • 2018 - Hvorfor er det så vanskelig å skape varige endringer ?
  • 2019 - Hvorfor blir de beste best ?